free counters

SEKS, POLITIKA I GOSPODARSTVO

petak, 30.07.2010.

ŠEST OPANAKA NA OTOKU SREĆE

Kako se zovu tri Srbina bez novaca ?
Tri trice bez dinari !

Dogodilo se to nedavno na našoj obali …
Neka ekipa informatičara iz Beograda došla je u Dalmaciju . Tako lepa , tako blizu . Sjedili su na terasi , fino večerali i slušali trio u sastavu dvije gitare i mandolina . To je inače jedan od krajnih dometa našeg turizma , ali nema veze . Negdje oko ponoći proradio je alkohol i dečki su se opustili . Trio je njima u čast odsvirao ' Tko te ima taj te nema ','A sad adio ' i još par općepoznatih stvari , ali onda je najbolji detektor nečijeg karaktera zvan alkohol učinio svoje . Hoće oni Šabana Šaulića , pa Karleušu , pa još neko svoje nacionalističko smeće … Svirači su ih , bez obzira na napojnice , otkantali . Počelo je natezanje , uletjeli su neki sa strane i …. Na kraju je sve ipak prošlo bez razbijenih glava .
Vraćamo se na 'Esej o glupanima i njihovim majicama '. Za mene dečki iz ove priče nisu problematični zato što su Srbi i pravoslavci . To najmanje, jer osobno poznam ljude srpske nacionalnosti koji vrijede više od velike većine Hrvata . Bez obzira na njihovo fakultetsko obrazovanje oni su prvenstveno obični primitivci čijim žilama teče i dalje krv njihovih predaka koji kao ni oni nisu znali tko im glavu nosi .
Dođeš u zemlju u kojoj su tvoji sunarodnjaci ne tako davno radili sranja i umjesto da diplomatski prihvatiš njihovo gostoprimstvo ti moraš provocirati . Meni to neće nikad biti jasno . Šteta što nisu dobili zaslužene batine . Zapravo bolje da nisu jer bismo opet ispali agresori ….
Sad kad sam od naše ljute desnice izmamio aplauz za ovu priču nešto ću šapnuti i njima : Niste ništa bolji od ove ekipe iz navedenog primjera .!
Kolovođe svih sranja na ovim prostorima zaboli ona stvar i za mene i za Vas i za granice i za grbove i za pletere i za zastave i za slavne povijesne bitke . Njima je cilj bio i ostao nakrasti se novaca i omogućiti sebi i svojim potomcima lagodan život , a Vi i dalje trujte sebe i svoju djecu mržnjom prema svemu .
Jer da živite u normalnoj zemlji , radite , imate novaca i dobar standard jednostavno ne biste imali vremena za pizdarije . Možda dva sata tjedno kao 'Rvati u dijaspori . Jebemu mater , ovo je tako očito , a koliki to ne mogu shvatiti….
Moram to ponavljati non-stop jer je prosto nevjerojatno kojom lakoćom pojedini šupci u 'Armaniju' lako navode krvoproliće kao rješenje …
A za dobro krvoproliće potreban je – pištolj !
O tome nešto više u idućoj epizodi ' SPIG'-a – jedinoj hrvatskoj instituciji za besplatno dijeljenje inteligencije .








- 22:15 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 23.07.2010.

GLADAN SAM , DAJTE MI PENKALU !

Budući da smo se skoro uobrazili od pustih pohvala na račun naših tekstova , moralo je doći i vrijeme za susret sa nekim neistomišljenikom . Čovjek je fino pročitao jedan dio naših uradaka i konstatirao : '' Imate odličan smisao za humor , ali mi nije jasno zašto ne volite svoju zemlju …'' BIIIIIIIIIP !!!! KRIVO !!!
Već smo sto puta ponovili da voljeti svoju zemlju ne znači pomiriti se sa činjenicom da živiš u naopakoj (tzv. posranoj ) državi . I baš zbog toga su mnogi pobrkali lončiće .
Nema straha , Vaš 'SPIG' će Vas sve naučiti ! Nadamo se da ćemo za ovo besplatno dijeljenje inteligencije u dogledno vrijeme biti darovani redom Danice sa pleterom kralja Trpimira (može i nešto od Zvonimira , nećemo sad sitničariti.)
Tema današnje epizode je nešto najjadnije čega se preplaćena desničarska piskarala uhvate s vremena na vrijeme . To su tzv. liste nepoćudnih Hrvata !
Na tim maloumnim popisima nikad neće osvanuti ime neke njuške koja je pod maskom domoljublja opljačkala do temelja ovaj jadni narod . Takvi su poćudni ! I uvijek dobrodošli !
Nepoćudni su većinom oni koji za razliku od ovog jade jadnog koji je sastavio spisak imaju muda iznositi istine o korupciji , pljačkama i sličnim nestašlucima poćudnih . A istina , zna se , boli ! Takvi ljudi još koliko toliko drže ugled novinarskoj profesiji koja svakim danom tone sve dublje i dublje .
Još jedan interesantan podatak je da su današnji turbodizelinjekšn domoljubi većinom bili ugledni članovi Komunističke partije pa nikad ne znam da li im je trebalo vjerovati onda ili sada . Poćudne Hrvate je , inače , najbolje opisao pokojni ministar obrane Gojko Šušak u svojoj legendarnoj izjavi : '' Istina je da su se u privatizaciji stvorili lopovi , ali za razliku od prije to su sad naši , hrvatski lopovi .''
Mi u Dalmaciji bi to rekli : '' Nije govno nego se pas posra' ''.
Kad nakon 30 godina vrijednog rada ostaneš na ulici opuštajući je osjećaj kad znaš da te nije sjebao zli Dragoljub Spasojević već dobri Trpimir Horvatović. Nema veze što su govna i jedan i drugi . Uništio me je katolik , a ne pravoslavac . Sretan sam ! Sjebao me moj ! Spojimo stolove i pijmo do zore !
A što se tiče spiskova nepoćudnih one se najčešće opravdavaju da su u pitanju djeca miješanih brakova , izdajnici svake vrste , plaćenici , orjunaši.. Evo , ja sam ,na primjer čisti stopostotni Hrvat sa rodoslovljem ( ajde dobro , možda se neka praprapraprababa potezala sa nekim zgodnim Mlečaninom ili Ilirom , ali to stvarno nema veze ) i ne mogu objasniti zašto mi je jedna jedina kolumna Jurice Pavičića , Ante Tomića ili Borisa Dežulovića draža od svih onih kupusastih listova koji osim širenja mržnje pod maskom patriotizma ne znaju ništa drugo .
Živo me zanima o čemu će uredništva tih fanzina pisati kad ubrzo rasprodamo i zadnji pedalj naše Svete hrvatske zemlje . Koje li će im urote tad pasti na pamet ?
A što se tiče stranaca koji će nas kupiti za njih nema straha . Nakon relativno kratkog vremena će dobiti žurnalističku podršku onog gnjilaša koji danas sastavlja spiskove nepoćudnih . Samo će se pojaviti kao pokisli miš na luksuznim vratima njihove raskošne vile i sramežljivo pokucati : ''Bio sam komunist , zatim veliki Hrvat , a sad ću rado biti Austrijanac . Gladan sam , dajte mi penkalu !''


- 22:14 - Komentari (2) - Isprintaj - #

KVIZ – REKVIJEM ZA 'SPLITSKI FESTIVAL'


Splitske prokurative . Ugodna ljetna večer . Orkestar je na znak dirigenta počeo svirati maestralni uvod u jednu od najljepših hrvatskih pjesama svih vremena . Par taktova kasnije na binu izlazi gospodin Ante Prkačin . Prinosi mikrofon ustima . Pušta glas koji podsjeća na prehlađenu ovcu i lagano bleji : ''…Lipo li je , lipo li je , na lažini suvoj ležat'…''
U tom trenutku se pokojni maestro Runjić okrenuo u grobu , a Kerumaš Neno Ninčević je bio zadovoljan svojom originalnom 'Večeri amatera' povodom 50. obljetnice 'Splitskog festivala '. Nas par tisuća iskrenih zaljubljenika u vječne melodije sa Splitskih festivala moglo je samo tužno uzdahnuti : '' O, Hrvatsko moja mila , hoće li svanuti bar jedan dan da ti neću jebati mater u što si se pretvorila !''
Nekad je taj festival bio bastion dobrih vibracija i svojom kvalitetom je parirao 'San Remu' ( doduše parira mu i dan danas jer se i San Remo pretvorio u obično megalomansko ništa !). Pohabane longplejke sa 'Splitova' su skupa sa izlizanim video kazetama 'Malog' i 'Velog mista' bile i ostale dio emocionalne prtljage svakog Hrvata u dijaspori .
Umjesto da smo povodom 50. obljetnice dobili luksuzni CD box-set kakav je taj festival zaslužio dobili smo 'Bijele udovice' i njihovo maloumno sprdanje sa Mišinom 'Odvešću te na vjenčanje'. Tužno je da se u današnje vrijeme štanca svakakvi šrot ,a da stari 'Splitovi' još nisu doživjeli svoje digitalno izdanje . Umjesto debele fotomonografije u kojoj bi bili sakupljeni svi djelići naše bolje glazbene povijesti zabavila nas je Arijana Čulina svojim bazama dostojnim najgorih epizoda 'Nad lipom 35'.
Možda ja ipak previše cjepidlačim i možda bih se morao pomiriti sa činjenicom da svi skupa idemo u krasni , debeli kurac , ali iz poštovanja prema Splitu , maestru Runjiću , 'Hajduku', Miljenku Smoji , Tomi Bebiću , Borisu Dvorniku i ostalim besmrtnim simbolima 'Cvita Mediterana' to mi ne ide baš najbolje .
Kad jednog dana Kerumaši nauče uključiti kompjuter dajte im pitanja iz ovog mini kviza i baš me zanima na koliko će ih znati odgovoriti . Dotad Vas sve puno pozdravlja 'SPIG' – jedan od najvećih fanova 'Splitskog festivala' svih vremena .
Ovo nije žal za prošlošću već klasično jebanje majke sadašnjosti !

NIŠTA KONTRA SPLITA - I
S kojom Trumbićevom pjesmom Oliver osvaja prvu nagradu na 'Splitu '74'?
a) Galeb i ja
b) 2002. godine u Splitu
c) Ča će mi Copacabana
d) Picaferaj

NIŠTA KONTRA SPLITA – II
Tko je na 'Splitu '75' pjevao 'Cvrčak cvrči Ane'?
a)Hrvoje Hegedušić
b)Libertas
c)Đorđi Peruzović
e) Ivo Pattiera

NIŠTA KONTRA SPLITA – III
Koja je pjesma sa 'Splita '76' bila himna Peleova nogometnog kluba 'Cosmos' , a ujedno je proglašena i najizvođenijom pjesmom na ovim prostorima u razdoblju od 1945.-'90 ?
Nema a b c d !

NIŠTA KONTRA SPLITA – IV
Mišo Kovač – 'Split 1977'-Ajmo , Željko ! Da čujem !
a) Jedina prava bila je samo ona
b) Ja ne mogu drugo nego da je ljubim
c) Proplakat' će zora
d) Noćas ćemo zemlji k'o materi reći

NIŠTA KONTRA SPLITA – V
''…Uvik ka' sam s tobom , ja san ka i dite…'' – Split 1978 – Ime pjesme ?
Nema a b c d !

NIŠTA KONTRA SPLITA – VI
Koji padobranac je pobijedio na 'Splitu 1979' ?
a) Miki Jevremović
b) Đorđe Balašević
c) Zdravko Čolić
d) Oto Pestner

NIŠTA KONTRA SPLITA – VII
S kojom pjesmom su nastupili 'Novi Fosili' na 'Splitu 1980. '?
a) Ne budi me mati
b) Čuješ li me jel' ti drago
c) Neka vali gingolaju svoje barke
d) Diridonda

NIŠTA KONTRA SPLITA – VIII
Koja od ovih pjesama nije pobijedila na festivalu .
a) Konoba – Meri Cetinić i Tedi Bajić ( Spalato )
b) Mornareva pjesma – Vajta
c) Pusti me majko – Neno Papić
d) Oprosti mi , pape – Oliver Dragojević

NIŠTA KONTRA SPLITA – IX
Pobjednička pjesma 'Đavola' sa 'Splita 1989.' ?
Nema a b c d !

NIŠTA KONTRA SPLITA – X
Zadnje pitanje ulazi u antologiju . Meri Cetinić je sa grupom 'More' snimila legendarnu skladbu 'More' . Bubnjeve je u ovoj grupi inače svirao Milo Vasić (Jasmin Stavros ) . Iako ova pjesma nije bila na festivalu ja ću pući kao kokica ako ne postavim ovo pitanje koje je prešlo u urbanu legendu . Znači - udahnite duboko –
Koliko puta se u toj pjesmi ( i u strofama i u refrenima ) ponavlja riječ 'more'.
Ako netko zna bit će mi drago i svoju radnu knjižicu od ponedjeljka može slobodno donijeti u uredništvo 'SPIG'-a.
a) 46
b) 52
c) 73
d) 106


Odgo-vori , odgo-vori , draga odgo-vori , dal' te nekad…
1. c) 2. c) 3. Skalinada 4. d) 5. Poeta 6. b) 7. b) 8. a) 9. Dugo , toplo ljeto 10. c)

I ZA KRAJ JOŠ JEDAN VELIKI POZDRAV ČOBANIMA KOJI SU UNIŠTILI GRAD SPLIT MA GDJE LEŽALI NA JAHTI ! BOLI VAS KURAC ZA SVE DOK IMATE PODRŠKU BIRAČKOG TIJELA ! SAMO VI FINO PAPAJTE JASTOGE , A ONI NEKA MAŽU PAŠTETU 'K PLUS' !
BOLJE NISU NI ZASLUŽILI SVE DOK VAM VJERUJU !!!

Jeb'o te pa ja ne mogu stati ! Evo vam za definitivni kraj ove epizode najbolji splitski vic svih vremena .
Dolazi prosjak kod narkomana i kaže :'' Pomozi mi , nisam ništa ija ima tri dana ! '' Narkoman ga pogleda i kaže :''A brale , mora bi , makar na silu !''

UŽIVALI STE U JOŠ JEDNOJ EPIZODI ''SEKSA , POLITIKE TE GOSPODARSTVA !''

- 22:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 20.07.2010.

ZLOČIN I KAZNA – MADE IN CROATIA



Ima nekih tema koje su jako mučne . Zato ih volimo izbjegavati . I zato se događa to što se događa . Jednu od tih bolnih tema obradit ćemo u današnjoj epizodi .
Za početak uzmimo neki mladi urbani bračni par kakvih ima na stotine . On i ona rade , žive kao podstanari , imaju zdravu i veselu devetogodišnju kćer i puni su planova vezanih za budućnost . Mediji ih , kao i sve nas , svakodnevno bombardiraju najcrnjim mogućim prognozama o tome što će biti sutra , ali oni o tome ne žele previše razmišljati jer su se uspjeli distancirati od politike i svega ostalog što bi moglo unijeti nemir u njihovu malu sretnu zajednicu .
Na drugom kraju grada živi priučeni vodoinstalater koji je zahvaljujući Domovinskom ratu i prasećem obrazu preko noći postao ugledni građanin . Iz vodoinstalaterskog trliša uskočio je u skupo odijelo i zahvaljujući stereotipnim pričama o Domovini i svetom hrvatskom tlu dobro napalio masu i sebi pri tom napunio kesu . I Vi i ja znamo da je domoljublje vrlo unosan biznis i baš je tužno što velika većina ljudi to neće nikad shvatiti .
Njegov glupi sin ima 20-ak godina i manjak inteligencije nadomješta skupim autima i sličnim statusnim simbolima . Cajke , zlatni lanac i velike tetovaže mi se ovaj put ne da spominjati .
Sranje nastaje kad se sudbine ovih likova isprepletu u najcrnjem mogućem scenariju . Mlada majka je svom malom anđelu valjda tisuću puta ponovila da na putu od kuće do škole dobro pazi na to prokleto raskrižje . Maloj je toliko usadila opravdani strah da bi joj na tom mjestu prije prelaska ulice srce uvijek zakucalo brže . Tako je bilo i ovaj put . Strpljivo je čekala zeleno za pješake i još bar deset puta pogledala lijevo i desno . Kad se uvjerila da je situacija čista, užurbanim korakom je krenula preko pješačkog prijelaza i na pola puta je u djeliću sekunde samo čula škripu kočnica…Crni BMW sa , znate već kim za upravljačem , je usmrtio dijete na mjestu i u alkoholnoj izmaglici nestao sa mjesta događaja .
Nacija u šoku ! Novine se natječu tko će staviti što bombastičniji tekst na naslovnicu . Čak je objavljena i fotografija na kojoj se vidi krv malog anđela jer čitateljstvo to voli . Ubrzo počinje sudska farsa !
Majka i otac su na sedativima , a bahati mladac im se smije u lice . Nije previše zabrinut jer zna da će tata sve to riješiti kao i mnogo puta do tada . Tako je i bilo ! Časni sudac, podmazan šakom prljavih eura, u najkraćem mogućem roku donosi neku banalnu kaznicu koja će još danima šokirati javnost . Mladim roditeljima je u tom trenu oduzeto i ono malo dostojanstva , otac pijanog divljaka je zadovoljan presudom , a glavni krivac za sve je ionako preglup da bi išta shvatio .
I što dalje ?
Djeteta više nema , majka se svaki put rasplače kad uđe u rozo obojanu dječju sobicu , a otac je primijetio da svi pognu glavu kad ga vide da se ne načme bolna tema. Tajkun će i dalje žariti i paliti i vaditi sina iz govana u koje će ovaj stalno upadati jer za ništa drugo nije ni stvoren . Časni sudac će i dalje bacati ljagu na svoju svetu profesiju i nitko mu ništa ne može .
Budući da sam i sam obična pizdurina kao i 90 % Hrvata nemoć da se ovakve situacije promijene me dovodi do ludila . Svi smo uvjereni da se takve stvari uvijek događaju nekom drugom pa smo prihvatili da su stvari takve kakve jesu .
A rješenje je u biti jako jednostavno .
Suspenzija suca ?
U normalnoj zemlji da , ali kod nas od toga nema ništa jer odluku o suspenziji moraju donijeti kolege slične njemu .
Jedino moguće rješenje je dočekati suca na kućnom pragu i mlatiti ga bejzbol palicama do onog trenutka kad napokon shvati da ta životinja kojoj je upravo progledao kroz prste već sutra može autom usmrtiti i njegovo dijete .
Vjerujem da će kod donošenja neke buduće presude dva puta dobro razmisliti prije nego zaključi slučaj.
Mudra narodna izreka kaže :''Batina je iz raja izašla !''
Šteta što je kod nas koriste isključivo krivi ljudi za pogrešne svrhe .

- 21:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.07.2010.

KLJUČ ZA IZLAZAK IZ KRIZE JE U ČVRSTOJ DESNICI ! ( narodna pjesma u epskom desetercu )


OK ! Na pragu smo ekonomske katastrofe i to je više nego očito ! Budući da 'SPIG' ne voli pretenciozna mudrovanja na tu temu u današnjoj epizodi smo umjesto dosadnih ekonomskih analiza odlučili ponuditi, ni manje ni više, već – rješenje za izlazak iz krize !!!
Pošto je Vlada Republike Hrvatske izgubila svaki kompas bit će prinuđena prihvatiti naše rješenje .
Najponosniji smo na činjenicu da će ovaj naš program sigurno obilježiti jednu epohu i ući u udžbenike iz povijesti . Da bi Vam prezentirali naš savršeni plan samo pročitajte pjesmu ličkog guslara Joze Prčulje koji će za nekih 20-ak godina ovaj naš naum opjevati u epskom desetercu .


Kaiš stisla zemlja o' 'Rvata
Jad i bijeda kucali na vrata.
Kuka Vlada , plaču i bankari .
Zaplakali i mladi i stari .
Laže Sabor , stala lagat Jaca,
Od gladi mi krepala i maca .
Prodaju se obala , ravnice ,
Kurvaju se mlade 'Rvatice .

Svi su tili pobigniti vanka ,
Spasila nas našeg 'SPIG'-a banka .
Kakva banka ? – pitate se sada ,
Banka sperme – naša zadnja nada .
K'o 'Podravka' vrećice 'Vegete',
Stali momci punit' epruvete ,
Ljubičaste postale im ćune ,
Punjetinu mijenjamo za kune .

Taru perac od jutra do mraka ,
Spotili se , ostali bez zraka .
Na bočici naslikana jaja ,
Pored slike Kralja Tomislava .
Kljastav Švabo naša se na muci ,
Niš' ne jebe , kita mu u ruci .
Trudna su mu žena , kćer i baka ,
Sve bi tile hrvatskog junaka .

Naše sime na dobru je glasu ,
Prekrcalo proračunsku kasu ,
Oj ''SPIG''-ovci žiivila Vam banka ,
Tare perac vladajuća stranka .
Tare , tare , ali neće ići ,
Ne može se njima više dići ,
Dobro su nas prcali do kraja ,
Pa su im se osušila jaja .

JOZO PRČULJA


Eto , to je to !
Zasučimo rukave , pljunimo u desnicu ( ljevaci – u ljevicu ) i iscijedimo iz sebe sve do zadnje kapi za našu Hrvatsku !!!

ZA DOM – SPERMNI !

- 10:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

subota, 10.07.2010.

F.R.E.A.K.


Mnogo ljudi zbog genetski urođene gluposti nemaju smisla za humor pa smo za njih , radi lakšeg praćenja današnjeg teksta simbolom:(*'%) označili smiješna mjesta u našoj današnjoj epizodi .
Kao prvo, ispričavamo se svim našim vjernim poklonicima što smo se malo ulijenili u zadnje vrijeme . Znamo da Vam je katedrala duha zvana 'SPIG' postala izuzetno važna stvar u životu . Potpuno razumijemo Vaše ogorčenje kad nakon teškog dana na poslu i slušanja šefa koji je jedva završio osnovnu školu (*'%) uključite kompjuter i shvatite da na omiljenom sajtu već danima nema novog teksta koji liječi dušu . Sigurno ste pomislili : ''Eto , taman sam pronašao oazu mira i zadovoljstva , a ona propala !''
E nije ! I neće tako skoro !
U ovom zloćudnom tumoru zvanom Voljena Domovina (*'%) ima dovoljno gluposti i inspiracije za idućih 100 godina tako da za naš opstanak nema straha…A smanjenu kreativnost opravdavamo pojačanim poslom , redovitim odlaskom na plažu i redovitim praćenjem Svjetskog prvenstva .
Budući da nam svima nedostaje toplih i patetičnih priča današnju epizodu odlučio sam posvetiti jednom od najznačajnijih Hrvata 21. stoljeća . Čovjeku koji je svojim nesebičnim promicanjem drukčijih svjetonazora unio tračak svjetla u javno mnijenje .
To je , pogađate , Zoran Milanović (*'%)!
???????????????????????????????????
Šalim se , normalno , današnja epizoda posvećena je – mom kolegi !
On je zadužen za složenu računalnu obradu naših tekstova , on je napravio raskošan dizajn našeg bloga (*'%) koji izgleda kao onaj arapski hotel-jedro …
Inače , moj kolega rođen je na ovom našem lijepom dalmatinskom otoku punom kliktaja galebova i krikova overdoziranih … Još u mladosti je primijetio da se razlikuje od svojih vršnjaka . Umjesto da kao sav normalan svijet navukao na drogu , alkohol , nogomet , nestašluke , ustašluke (*'%*'%-jako smiješno) i sl. on se navukao na SF !
Pod pojmom SF tu ne mislim na one papke od 40 godina koji se bez imalo srama obuku u mister Spocka i misle da su Boga za jaja uhvatili . Tu se ubrajaju , prvenstveno , oni pravi fanovi koji su najprije pročitali 'Gospodara prstenova' , a tek onda gledali film . Moj dragi kolega je npr. pročitao kompletnu 'Dinu' Franka Herberta (12 knjižurina ukupne mase nekih 30 kilograma ). Dok je guštao u jednom dijelu sage nekog seoskog mlatimudana (*'%) su pitali da iznese svoje mišljenje o njemu , a ovaj je odmahnuo rukom i rekao rečenicu koja najbolje opisuje ćušpajz od naše kulture . Rečenica glasi :''On? Ma on ti je u kurcu (penisu - op.a.) ! On ti čita knjige !''
Stvarno , kako netko može čitati knjige, a da mu to nije nametnuto ?
Zna se što se čita !
Lektira (jer se mora), ''24 sata'', parovi iz 'Germanie', markice na cigaretama, etikete od Karlovačkog , teletekst…a knjigu od 300,400,5000 stranica mogu čitati samo pederčići s debelim naočalama .
I tako je moj kolega rastao , odlakavio , spolno sazrio, bivao sve neprilagođeniji i počeo sumnjati u samog sebe , a onda je upoznao frustriranog tipa poznatijeg kao – Ja.
Prvi put u životu je mogao odahnuti shvativši da ipak nije normalan , ali bar nije sam. Tu svoju nenormalnost odlučili smo prenijeti na međumrežje u obliku projekta ( 'projekt' - kako to glupo zvuči) ''Seks,politika i gospodarstvo'' i stvarno nam je drago kad smo uvidjeli da imamo još istomišljenika .

Još Hrvatska ni propala , dok mi živimo
Dani su joj odbrojani , pa se sprdamo ….

- 22:11 - Komentari (4) - Isprintaj - #

ZAŠTO POLITIČAR NE ZNA POPRAVITI VODOKOTLIĆ ?

Tema današnje epizode je toliko mučna da me nervira još iz dana kad sam prvi put shvatio da je temeljna razlika između dečkiju i curica u tome što one ne mogu pišati stojećki (doduše mogu ,ali samo kad su jako pijane.)
Na ponovno razmišljanje o toj bolnoj činjenici naveo me nedavni razgovor sa jednim poznanikom , inače vodoinstalaterom . Čovjek je nedavno bio u Sloveniji na seminaru koji je održala poznata tvornica ''LIV'' . Po završetku seminara dobio je 'spričevalo' odnosno potvrdu kojom je, između ostalog, ovlašten za montažu njihovih ugradbenih vodokotlića. Koliko god to zvučalo blesavo ima smisla , jer u slučaju kvara tih ne baš jeftinih elemenata ,proizvođaču je najbitnije da li je montažu obavljala ovlaštena osoba ili neki priučeni seoski papak .

Nakon ovog malog uvoda slijedi jedno retoričko pitanje : Koliko glupih ljudi poznajete ? Ja , jako puno ! Svaki dan ih susrećem u svojoj okolini , pune su ih novine , TV ekran ih magnetski privlači ,organizirali su npr. Večer amatera prilikom proslave 50. obljetnice Splitskog festivala (o tome malo više idući put)…
Glupost i zlo je , za Vašu informaciju , jedno te isto .
A sad , uzmimo za današnji primjer jednog prosječnog hrvatskog glupana bez obraza i bez karaktera . Još u mladosti je shvatio da je pošteni rad tako naporan i dosadan . Zbog toga se uhljebio u nekoj stranci , mic po mic došao do Hrvatskog Sabora, godinama češao jaja u predzadnjem redu , a za riječ se javljao jako rijetko jer mu plaća i dnevnice idu ovako i onako ….i jednog dana zaželi se čovjek biti ni manje ni više nego predsjednik države .
Bez problema je skupio tisuće i tisuće potpisa potrebnih za kandidaturu jer glupih Hrvata iste pameti ima koliko hoćeš .
Krenula je izborna farsa i naš glupan sa jumbo plakata obećava brda i doline .
Srećom , još postoji tračak razuma i naša budala je ispala u prvom krugu . Od tuge se nalio kao majka . Pečenog odojka nije ni okusio,ali zato je tamburaše do zore kitio napljuvanim eurima .
Da je imao malo više sreće možda bi i prošao . Vrag će ga znati !

Nadam se da ste ubrali poantu !
Ako čovjek želi u miru vlastitog zahoda spokojno istiskivati fecese ( srati , neznalico !) sanitarije mu treba montirati ovlašteni vodoinstalater.
Ako čovjek hoće upravljati državom i držati sve konce u rukama tad mu neko obrazovanje , sposobnost i kultura nisu prijeko potrebni .
Dovoljna je hrpetina tukaca koja će mu svojim glasom omogućiti da dosegne zvijezde !
Za sve one koji su npr. proklinjali splitskog frćkavog gradonačelnika (koji je prava slika našeg trenutnog stanja uma ) , koji ga proklinju i sad , a ipak su glasali za njega 'SPIG' ima jednu poruku :
Nisi ti prijatelju ni ustaša , ni komunjara , ni neoliberal ,ni konzervativac, nisi ti desničar , ni ljevičar … ti si bio i ostao – glupan ! A tome nema lijeka !

Ovaj tekst ćemo završiti prepjevom starog hita grupe Lynyrd Skynyrd''.
Sweet home Alabama,
Bush će opet doći na vlast,
Mi smo američki HDZ-ovci,
Volimo Coca-colu i mast…

- 22:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ožujak 2015 (1)
Veljača 2015 (2)
Siječanj 2015 (8)
Prosinac 2014 (8)
Studeni 2014 (7)
Listopad 2014 (6)
Rujan 2014 (5)
Kolovoz 2014 (8)
Srpanj 2014 (6)
Lipanj 2014 (3)
Svibanj 2014 (5)
Travanj 2014 (5)
Ožujak 2014 (6)
Veljača 2014 (5)
Siječanj 2014 (8)
Prosinac 2013 (5)
Studeni 2013 (8)
Listopad 2013 (6)
Rujan 2013 (12)
Kolovoz 2013 (12)
Srpanj 2013 (8)
Lipanj 2013 (6)
Svibanj 2013 (8)
Travanj 2013 (8)
Ožujak 2013 (13)
Veljača 2013 (8)
Siječanj 2013 (6)
Prosinac 2012 (8)
Studeni 2012 (7)
Listopad 2012 (7)
Rujan 2012 (8)
Kolovoz 2012 (8)
Srpanj 2012 (5)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (6)
Ožujak 2012 (5)
Veljača 2012 (7)
Siječanj 2012 (12)
Prosinac 2011 (8)
Studeni 2011 (8)
Listopad 2011 (9)
Rujan 2011 (7)
Kolovoz 2011 (7)
Srpanj 2011 (10)
Lipanj 2011 (8)
Svibanj 2011 (8)
Travanj 2011 (9)















































Tesla je umro,Einstein je umro,a ni ja se ne osjećam najbolje - MAURICE SPIGOROVSKY

free counters